Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hjärtats frågor

tittar på dig i smyg
här är du
du är här
ditt kött och blod
din värme
som jag vill linda mig in i
för alltid.

mina ögon är en filmkamera
och jag skapar en film av dig
i denna stund

hur ditt hår lockar sig över pannan
vackra kindben
din målmedvetna blick
fingrarnas knattrande över tangentbordet

har jag sagt, att du är det vackraste jag vet?
att mitt hjärta håller på att sprängas, det har redan fyllts till bristningsgränsen,
det finns ingen plats mer?

att du är min drog,
att jag behöver dig för att kunna andas


men jag sa inget av det där.

och nu är jag här
det enda som finns kvar av dig
är en repris av min egen fantasi

sen i fredags kan jag inte andas
luften stannar i halsgropen

kan ett hjärta kvävas av kärlek?

hur är det ens möjligt
att älska någon så mycket
såsom jag älskar dig?




Fri vers (Fri form) av Jënni J
Läst 187 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-11-09 08:34



Bookmark and Share


  Ulf D VIP
"mina ögon är en filmkamera", den raden en nyckel, och en kryptiskt d:o för analogin som kanske tar över för mycket. För "kan ett hjärta kvävas av kärlek?, skulle inte tro det, men man vet ju aldrig.
Hurusom, en bra text.
2020-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Jënni J
Jënni J