Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om årets nobelpris till tekniken att kunna klippa och klistra i den genetiska koden, i arvsmassan, och därmed designa "bättre" människor.


"GENSAXEN"

Snart är det möjligt att få evigt liv
och strunta i det dumma religiösa.
Genetikerna kan nu koden lösa,
som också ändrar etiska motiv.

Snart kan man få de barn, som man vill ha.
Man kan beställa form och färg och annat.
När varan levererats, tiden stannat,
blir döden blott ett tillval man kan ta.

Den "gensax", som nu prisats av de lärde
och redan levererat mycket gott
mot sjukdomar i både stort och smått,

kan också bli ett humanistiskt brott,
en devalvering av det mänskovärde
som vi som tidsbestämda, dödliga har fått.













Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 119 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-11-09 17:39



Bookmark and Share


  Färdskrivaren VIP
Mycket bra formulerad dikt med ett ytterst tänkvärt innehåll.
2020-11-12

    ej medlem längre
Just som klyvningen av Uranatomen går att använda till gott och ont, genmodifierade grödor föder fler...
2020-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP