Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget. Text Repris


Kaskader

Kastas, träffar hårt
någon av oss ska bli ren
jag finns inuti

         *

grådaskig hinna
sladdrigt hängande ner
stambyte pågår

      *

idog ansträngning
ger hög belöningsfaktor
ögonen strålar

        *

inget personligt
påstår den gång efter gång
respektlösheten

        *

letar på hyllan
bland lagrade ursäkter
idag var det sorgen

          *

glädjen kom av sig
i den mjölkvita massan
ovärdigheten

        *

om natten buffar
en nos ett ben och en hand
vaktar en oro

       *

gulfärgad lykta
nakna trädsilhuetter
grå gryningshimmel

            *

du behåller den
du sväljer den gång på gång
den beska smaken

           *

trekanter på rad
enligt mönstret en krage
blåa och vita

 

© Eva Langrath 2013




Bunden vers av Eva Langrath VIP
Läst 580 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-11-09 17:10



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Symbolrikt, tänker på arbetarförfattaren, som skriver sin dagslända en sorts svartsynt men ändå ljus betraktelse med inflikade monogram av individer, för vart stycke, kanske hemtjänstens personal som går från kund till kund, eller ett sjukhus med rum, eller något slags besök emottagna där ur läkarens perspektiv, ... Oemotsagdt bra skrivet! Bravissimo!
2020-12-02

    ej medlem längre
Med fint samspel mellan titel, bild och text får. läsaren översköljas av välljudande ord för alla sinnen. Sparsmakat och mångtydigt på. Samma gång.
2020-11-18

  Rachel Roth
tack Eva, jag tycker om din text. Fina blider
2020-11-11

  ULJO
Gillar att du använder stambyte som synonym för själslig rening.
2020-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP