Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


idag


Slätten

Fuktigt och blött och nostalgiska bilder på dimma över vackert landskap är inte min grej...

här skjuter himlen prick på allt levande
lösa skott
men ändå

rädda mig ropar svanarna som flyger över slätten i tusental
rädda mig viskar gräset som darrar av längtan efter snö
önskar vilan under ett skimrande täcke

//Här står jag och jublar över att vara till ännu en dag
när vidrigt grått och fullt av kryphål
ilskan över gubbars slagsmål kokar mina nerver//

Bottenlösa sorger
uppfinner nya muskelgrupper
slipar rent kring regnbågsögat

Några rådjur betar under kraftledningen
domherrarna sitter i syrenbusken
det gör de faktiskt
talgoxarna äter vid fågelbordet
det gör de faktiskt

Jag är en priviligerad person med ögon som källarhål
klipper med fransarna
sänker min egen dysterhet som ett fiendeskepp
går ännu en hundpromenad
med min trogna vän Beckers normalfärg




Fri vers av Magdalena Eriksson VIP
Läst 353 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-11-10 11:17



Bookmark and Share


  Staffan Nilsson

"Jag är en priviligierad person med ögon som källarhål"
Och allt det som inte är din grej ser du så klart och gestaltar så klart.
Det är så snyggt och så drabbande i all sin klarsyn och vackra, enkla språk.

2020-11-18

  Marita Ohlquist VIP
Fin text som stimulerar tanke och känsla!
2020-11-11

    Lena Staaf VIP
En fantasifull dikt full av överraskningar!
2020-11-10

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbara poetmänniska! Så bra du målar i höstens bilderbok.
2020-11-10

  Nanna X
Härliga reflektioner och ett klurigt slut!
2020-11-10

  ULJO
Promenera med hunden. Fint det
2020-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP