Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dröm sött.

Blunda. Somna in. Låt nattens trygga mörker
under dina ögonlock och runt omkring dig i
ditt sommarnattsvala rum söva dig.
Lämna över makten till naturens lagar.

Men stopp, vänta lite. Tänk på henne
innan du somnar. Snälla rara du, gör det.
Även om hon inte vet om att du gör det,
så sprider känslan av hopp hos henne en
tryggande värme. Tänk på henne. Hon ler
bakom dina ögonlock, dansar stilla på din
näthinna iklädd vitt, omringad av natten
och belyst under månens sken.
På din näthinna dansar hon sig allt tröttare.

Lyssna till denna bedårande varelse,
låt henne ta din hand. Låt henne ta med dig
till drömmarnas land. Där är ni fria.
Bortom alla bekymmer och tveksamheter
har ni en egen värld, en värld utom räckhåll
för de dödliga. Tillsammans skapar ni
ett odödligt fenomen, långt från verklighetens
begränsningar. I drömlandet.




Fri vers av Fröken Åkerblom
Läst 334 gånger
Publicerad 2006-07-17 02:41



Bookmark and Share


  liban
väldigt fin dikt johanna :)

// Armen
2006-08-22

  Arte
Otroligt vacker poesi, man far kanslan av trygghet och skonhet
samtidigt som du skriver sa detaljerat

du utvecklas johanna
BRA :P
2006-07-18
  > Nästa text
< Föregående

Fröken Åkerblom
Fröken Åkerblom