Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild Egen Text: mitt bidrag till Poeter.se antologi 2020


Annorlunda år

Solen värmer ryggen, den friska luften sägs
vara nyttig, stegräknaren visar stegen
jag är en av dem man ska värna om
två meters avstånd på gångvägen

Digitala möten, pilatesträning framför en skärm
handtvätt, utomhusmöten, riskgruppsöppettid
i kvartersaffären avståndsmarkeringar på golvet
varje söndag packar hon varor i vår kasse

Världen vrider sig i krig, terror, svält, pandemi
en del sover på gatan, vi sover i egen säng
runt sjukhussängar rör sig människor i mask
alla har en sista dag, men helst inte idag

Jag hittar en oupptäckt skogsstig, mossan gungar
mjukt under fötterna, träden höga och raka
Covid bleknar en stund, livet är nästan som förr

Vi dricker kaffe med en vän i ett kök, för första
gången på länge, när särskilda restriktioner
införs i vår region, viruset lägger sig som en
matta över jorden en andra gång

Molnskyar lindar sig runt månen
jag tar fram kameran på åttonde våningen
en ängel syns på fotografiet, på andra sidan
atlanten väljs en ny president, kartan ritas om
vi fortsätter hålla avstånd, tro, tvivel och
tillit turas om, nåden finns runtomkring

© Eva Hedlund fd. Langrath 2020




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 467 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2020-11-12 11:55



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria

Bär med mig ”nåden finns runtomkring”

en gåva till alla o envar!


Tack!
2020-11-17

  Rachel Roth
vilken fin tidskildring, att titta tillbaka till när vi har detta bakom oss och det kommer kännas overkligt
2020-11-13

  arie
Känner igen känslan, där vi i dessa tider möter en tid som i sin allvarsam ofattbarhet inte riktigt går att greppa, eller att begripa till fullo!

Så många frågetecken som hänger i luften och vi ska ändå fortsätta att leva våra liv på sätt som vi kanske är vana vid!

Men nu har något tiltat och vår relation till verkligheten har fått törnar! Vi anstränger oss för att hålla allt på plats!

Det på denna knivsegg din dikt balanserar;

”Jag hittar en oupptäckt skogsstig ...
Covid bleknar en stund, livet är nästan som förr Vi dricker kaffe ”

Ett liv vi känner till, något annat vi inte känner till som så kan rubba det vi känner till ... vad ska man säga, vad ska man tro och känna ... hur kommer att bli!

Jag tycker om din vardagsresonerande ton som dikten så konsekvent håller ... skapar en kontrasterande nerv till det ödesmättade
2020-11-13

  Kajan VIP
Jag tycker du skrivit en fin lägesrapport från någonstans i Sverige, om detta svåra som påverkar så många delar av livet. Väldigt passande fotografi till.
2020-11-13

  Nils-Robert
Jättebra tolkning av Corona-debaclet
2020-11-13

  thyra
En jättefin text Eva! Lycka till! Det här ämnet har jag haft svårt att skriva något om. Det är några dagar kvar, men jag får se :)
2020-11-12

  ULJO
Precis. Ett fruktansvärt år.
2020-11-12
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP