Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Blev inspirerad av en demonstrationsskylt: "Stop Premature Christmas Decorating!" Men i väntan på advent kan vi åtminstone sjunga..


Förtappade julsånger


"Farmor askar i servisen
Mormor smaskar cannabisen
Får vi lov
Får vi lov
Å bju' på kaffe o kaka"


"Kaa-tten har tunga sträv
kan jag be-dyyra
Ä-ter av träskets säv
spyr som en fluu-ga"


"HEJ Trumpna gubbar ta till flaskan
och låt oss övriga vara"


"Co-vid rå-der, goda råd är dyra"


"Små grodorna, små grodorna
dom hoppar lä-ätt ut
Små grodorna, små grodorna
dom hoppar lä-ätt ut
ÅH TACK TACK TACK
ÅH TACK FACK TACK"


"Co-vid rå-der, tysta äro husen"


"Gleens bor i Gööteborg
Sveens bor på Sööder
Dom som på Footbollstorg
Slåss tills dom blööder"


"Sti-i-illa naatt, huungriga kaatt
Allt var friiiiid, maaten diiiiin
Lyyste med fråånvaaron i skåålen tom
Klaaart du ska ääta vid kloockan tvåå
Maaten tiill skååålen äär koomm-en
Oss äääär een naattsömn föörbiiiiiiii"






Övriga genrer (Visa/Sångtext) av 100apor
Läst 254 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-11-17 01:12



Bookmark and Share


  Maria Natasja
Underbart!
Den här borde spelas in o bli bestseller i Julhandeln :)
2020-11-18

  Staffan Nilsson

Härligt!
Nu blir julen ännu roligare.

2020-11-17

  TrollTörnTrappan VIP
Kom på en alternativ i samband till din värld:
Hej, kissekatter, slå i skålen!!
Låt tomtenissar få sova!
eller
Hejdå, stå kvar vid gröna gubben!
Låt rävar listiga vara!!

...tapp! sa det efter timmars tipp... så hade ännu en covid midnatt sällan sig till ditt första uppslag!!
2020-11-17

  TrollTörnTrappan VIP
Små kluriga glimtar...
Katter kan jag inte minnas några julsånger handlar om - så du serverar finfina komplement.. med lite lii-iidande som kontrast!?!

Jomenvisst, räcker att byta ut något ord, så får det hela en mer aktuell innebörd. Tycker dock grodorna blev mindre lustiga än resten.
2020-11-17

  Nanna X
Haha jag har just skaffat kattlucka till min katt så nu slipper jag iaf stiga upp och släppa ut henne på balkongen mitt i natten. "Räven överraskar grisen" brukar vi sjunga, fast den var kanske gammal...
2020-11-17

  Larz Gustafsson VIP
Allt julfirande leder till förtappelsen.
2020-11-17
  > Nästa text
< Föregående

100apor
100apor

Mina favoriter
piano