Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tänka på refrängen

 

Mor mår fint, får morfin

för den onda höften.

Lårbenet som fint porslin

sprack med framtidslöften.

Är jag nu som mamma min?

sjunger mor refrängen.

Mormor hon for ut och in

ifrån sjukhussängen.

 

Mor mår fint, får morfin,

aldrig att hon klagar.

Stark var mormors livsdoktrin

som universums lagar.

Alla är så snälla så!

sjunger mor refrängen.

Ta med kaffe hemifrån!

väser hon från sängen.

 

Mor mår fint, får morfin -

armen den gick av.

Tålamodets medicin

krävs varenda dag.

Korta steg med rullator

går i hemterrängen.

Långt bort ligger stadens gator,

så även refrängen.

 

 




Bunden vers (Rim) av 100apor
Läst 204 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2021-12-02 15:14



Bookmark and Share


  stormengudrun VIP
Sanslöst bra och sorgligt! Naket formulerade meningar, sammanfogade av kärlek <3
2022-01-08

  Kajan VIP
En bra text, där det ibland närmast lättsamma språket gör att textens underliggande allvar och respekt lyser igenom.
2021-12-25

    Lena Söderkvist VIP
Jättefint på alla sätt.
2021-12-03

  Ulf Carlsson VIP
Vitsig galghumor med empati!
2021-12-02
  > Nästa text
< Föregående

100apor
100apor

Mina favoriter
piano