Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fem haikuer

 

Döden är lila.

Jag såg den våras

i outslaget björkris.

 

Stammen, en båge

trotsigt spänd mot vindens

vintergata.

 

Vi kunde ruska

hjässan som en kvast.

En himmel i taget.

 

Skrovligt finger i luften-

på mina läppar-

i mina ögon.

 

Var god lögn ruvar

sanningen. Ett fågelägg,

en ispärla.

 

 




Bunden vers (Haiku) av 100apor
Läst 168 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-09-09 01:29



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Lila död - instämmer i dess kulör! Försöker också gärna föreställa mig "hjässan som en kvast". Kommer tänka på fågelskrämmor.... kanske rentav som en summa av alla fem här?
2021-09-11

    prima donna
Så vackert, orden suger tag
2021-09-10

  Gunwale VIP
Dikter att suga på - och känna hur smaken framträder ...
Poetiska, lite som Tranströmers haiku, han väjde ju inte heller för metaforer och abstraktioner i haiku.
(Skulle man skriva haiku med liknelser, metaforer och abstraktioner men glömma det viktigaste, dvs poesin, vore det inte så lyckat. Men poesin finns förvisso här!)

2021-09-09

    Lena Söderkvist VIP
Vackra haikun, alla fem. Höstkänsla.
2021-09-09

  Elin Holmsten
Briljant!
2021-09-09

  Ulf Carlsson VIP
Just så skall haiku skrivas med formen kongenial med innehåll och motiv!
Här med vitsiga metaforer, dessutom.
2021-09-09

    Music mind VIP
Jag har aldrig skrivit haiku, men detta är så vackert att jag blir inspirerad att prova. Vi får se…
2021-09-09

  Nanna X
Åh så vackert berättat, vårvintern i blixtbilder!
2021-09-09
  > Nästa text
< Föregående

100apor
100apor

Mina favoriter
piano