Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sex haikuer på vindrutan

 

Unga ekar

håller bladen hårt.

De stora har sett blixten.

 

Regn slår mörka takplattor.

Vi lämnar dagen

för myrornas krig.

 

Långtradarna är

nattvägens stora,

lysande halsband.

 

Älvdans. Sirensång.

Utan rytm kolliderar

vi med stillheten.

 

Dödens lykta blossar upp;

överallt ljusspjut,

vilsna stjärnskott.

 

Nacken: en sträng

som skriker

Nessun dorma!

 

 

 




Bunden vers (Haiku) av 100apor
Läst 199 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2021-11-05 02:39



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
...intressant ord "ljusspjut" som mina ögon råkade läsa som "ljussprut"...
2021-11-09

  Solstrale VIP
Magnifik rad av rader tack och lov icke raderade!
2021-11-09

    Lena Söderkvist VIP
Superfeeling av höst hela raddan igenom.
2021-11-06

  TrollTörnTrappan VIP
Dessa är som spännande spotlights i det stora mörkret. Flash splash!!

Meditativt med trafikens "lysande halsband" som glider över till sirensången [som jag först läste som rytmlös, totalt stilla, men som snarare lär bidra med rytm vi behöver för att överleva?].
2021-11-06

  Elin Holmsten
Så vackra!
2021-11-05
  > Nästa text
< Föregående

100apor
100apor

Mina favoriter
piano