Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
mat: 1


En kjol av gardin

 

Mormor hon har KOL,

bubblar i sin flaska.

Mamma minns en kjol

av gardin hon traska

i, i unga dagar.

 

Mormor minns ifjol

men inte att laga

mat till varje sol

som i ovan daga!

Aldrig mormor klagar.

 

Mormor är dement.

Mamma fyller frysen.

Hemtjänsten utbränt.

Frysens kalla lysen

tändes inga dagar.

 

Dessa näringsdrycker

smakar av tungsinne

men utan dem så rycker

svälten mormors minne

såsom färger flagar.

 

Mormor tynar bort,

tretti tusen gram.

Mammas lov är kort

och tågresan långsam.

Dagarna så magra.

 

Kjolen av gardin

från mormors brors affär

'för grov för att va fin

och jag skämdes till misär'.

Det säger mor och lagar

 

minnena av mormor

till ett brokigt mönster

på det mörka flor

som skymmer hennes fönster

där ögonkasten jagar.

 

 

 




Bunden vers av 100apor
Läst 259 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2022-01-08 00:39



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
En sorts ordberusning som är fin och lyfter fram det sorgsna innehållet.
2022-03-04

  TrollTörnTrappan VIP
Poetiskt sett stiligt, hur du inleder med gott om "i", närmast snubblande exerciser omkring i:na..

Fastnar sedermera för relationen mellan frysens kyla och vad som kunde ha blivit värme eller åtm. belysande?!
2022-01-28

    Lena Söderkvist VIP
En levande skildring av vardag och en vanlig men ändå speciell människa. Åldrandets svåra tid och det som lyser upp - någon som bryr sig samt minnen.
2022-01-10

  Ola Bremer
Vackert melankoliskt. Jobbar som uska i hemtjänsten och dina bilder väcker minnen.
2022-01-09

  Arne Björn Fredriksson

fin dikt


2022-01-09

  stormengudrun VIP
Usch så fin och så sorglig:-/ Får en tår i ögonvrån;-(
2022-01-08

  Linil VIP
Ett sorgset vemod, fint.
2022-01-08
  > Nästa text
< Föregående

100apor
100apor

Mina favoriter
piano