Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det har varit lite av ett livstrauma för mig


Att spara eller slänga

Att spara eller slänga har länge varit frågan i mitt liv Jag har ett diffust minne av att Jesus någon gång sade följande klokhet samlen eder icke jordiska skatter där mott och mal förstöra dem. Ett annat ordspråk, som I begränsningen märks mästaren, var något min fader anammade till fullo. I denna speciella gren av tillvaron var han onekligen en mästare. Något av en olympier värdig ett guld. Eftersom äpplet fallit långt från trädet i detta fall fick jag med tiden en allt tyngre börda att släpa på. Jag är nu 70+ och långsamt fått vänja mig vid tanken att jag en dag hamnar på ett äldreboende och där lär man inte vara så överseende med mina privata lustar och egenheter. Bäst att vara som det så fint heter proaktiv.
Att spara inte alltid är liktydigt med att långsiktigt bevara, har jag fått lära av högst egen erfarenhet. Hitintills har mina vedermödor begränsats till att jag visualiserat saker som jag verkligen velat BEHÅLLLA eftersom jag inte av naturen är särskilt ordningsam har jag med denna föresats fått lära mig att leta och som jag fått leta och som jag fått leta och när jag funnit det vad har det varit? jo gammalt, urmodigt och ibland urvuxet. En verkligt fin hemstickad tröja enlig klassisk norskt mönster som jag fått av en sedan länge avliden älskarinna visade klassiska tecken på att fått påhälsning av mal eller annat odjur. Mina skidstavar hade fått ligga alltför länge i solen så kringlorna hade blivit så solbrända att plasten var som papp. Den smulade sig vid användning och kringlan var helt oduglig.Jag sände några uppskattande tankar till min mor som hade drag av min läggning.
Men vid hennes frånfälle fick jag en ny överraskning, Hon hade minutiös ordning på sina pinaler. Jag har lyckats få två sämre sidor från mina föräldrar inte illa eller snarare ganska illa. De två sämre ;alltför sparsam samlare och dessutom totalt utan ordning




Övriga genrer (Kåseri) av Sören Turesson VIP
Läst 108 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-11-17 18:45



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Nu när Du känner dina privata lustar och egenheter så kan fortsättningen bara bli bättre, eller hur?!
2020-11-26

  bibbi ahrnstedt
Oj då det här är väl svårt när man verkligen upptäcker hur det är. En bra och utförlig skildring
2020-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP