Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
1900-talets konstglas och keramik.


I MIN VITRIN

I min monter med hantverksprodukter
ifrån graalglas till harpälsfajans
syns mitt samlarintresses krumbukter
och min åldrade själs transparens.

Framför vaserna av Simon Gate,
bredvid skeppen av Bertil Wallien
står Stig Lindberg, den helt ultimate,
framför jugendtidens porslin.

Edvard Hald, Josef Ekberg och andra
kreatörer i lera och glas
lever kvar i mitt skåp. Vem kan klandra
deras föremåls fasthet och grace?

Mera sällan man föremål såge
som kan mätas med den keramik,
som Argentas monark, Vilhelm Kåge,
gav design i sin stockolmsfabrik!

Fräcka femtitalsformer och mönster
finns hos Lindstrand och Larsson och fler.
Åke Holm där i glasburens fönster
visar bibliska gubbar av ler.

Mitt vitrinskåp med Dahlskog och Nylund,
Harry Stålhane, Friberg och Hald
ger mitt samlarintresse en ny grund
och nytt liv åt en gammaldags skald.













Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 116 gånger
Publicerad 2020-11-21 14:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP