Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Dödansarn'

 

Dansanta ärar livet
jag går motvalls             
istället räknar givet
dödsdans bifalls

bjuder nu upp Fylgja
efter mitt liv bragt
lämnar av Hamingja
cirklar runt i otakt

i dansens virvlar ger
löftet Döden döda
nåde det ta liv av fler
av Ragnarök flöda

efteråt tagits av daga 
stiger otal miljoner
upp ur Helheim draga
via reinkarnationer 
 




Bunden vers (Rim) av Bodingen VIP
Läst 167 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-11-24 00:38



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Ord huggna i sten....
2020-11-29

    Sefarge VIP
Ordslingor
I sten eller
Cyberrymd
I nutid eller
Forntid far
Orden med
Oden och
Bodingen
Så väl fram!
;)

2020-11-26

  Loppan på Gotland
Som alltid.. Underbart och strålande
2020-11-24

    Lena Staaf VIP
Väldigt fint med tydliga kopplingar mellan då och nu. Inget nytt under solen! Dödsdansen vilar som en tyngd övet den i övrigt svängiga texten.
2020-11-24

  Öknens Ros VIP
Med temat på asatro och Ragnarök en riktigt skarp dikt.
2020-11-24

  Solstrale VIP
Briljant skrivet!
2020-11-24
  > Nästa text
< Föregående

Bodingen
Bodingen VIP