Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svart fredag (Min klimatkamp 27/11)

Idag är det "svart fredag". Det är tydligen meningen att man ska shoppa loss, för att sen kunna shoppa loss ännu mera under julhandeln.

Jag gjorde ett inlägg på min Facebook-sida i morse: svart fredag, stanna hemma, spara 100%.

Som tur är vet inte mina facebook-vänner att det levererades en stor låda med böcker, kalendrar och pussel utanför min dörr i kväll. Man lever som man lär - inte. Men jag trängdes åtminstone inte i någon butik.

Handla eller inte handla, det är frågan. Man/jag är så inprogrammerad av tankesättet att om vi inte handlar (mer än vi behöver) så kommer hela sammhällsekonomin rasa samman, och som följd av det även all vård-skola-omsorg. Hur bryter man sig loss från det sättet att tänka?

Jag vill inte överkonsumera, men jag vill ju att det ska finnas affärer som har de saker jag behöver tillgängliga, när jag behöver dom. Typ skor vartannat år. Men om folk bara köper skor när de gamla faller sönder kommer inga sko-affärer överleva, inbillar man sig. Hur håller man hjulen rullande utan att tappa balansen?




Övriga genrer av Aloisia VIP
Läst 112 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-11-27 21:42



Bookmark and Share


  Burn

Mängden kraftigt ökande människor med tillhörande ökande konsumtion är en mycket, mycket svår ekvation att lösa. Som flertalet forskare inom olika områden har konstaterat: vi är för många nu.

Hur få inte bara ett enskilt land att tänka om utan hela världen?

För det behövs - mycket snart!

2020-11-29
  > Nästa text
< Föregående

Aloisia
Aloisia VIP