Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto. eget


Advent

I Adventsstaken stjärnanis och kanel
orden känns stumma i år
fingrarna provar tangenterna
bokstäverna bildar sakta ord
dagen har svårt att vakna
ute är himlen grå

Ljuset gömmer sig säger barnet
nu blir det kväll på dagen
det är för att träden tappat alla bladen
kanske ljuset också har små prickar
som väntar på att vakna
det kanske man kan undersöka

I år står jag utanför
barnens undersökande värld
instängd i väntan

På min Tv skärm spelas
på dragspel och fiol
”Beredan väg för Herran”
en hälsning från kyrkan
i barndomens landskap

På köksbordet
det första ljuset tänt

© Eva Hedlund fd. Langrath 2020




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 273 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-11-29 18:23



Bookmark and Share


  Jaseph
Anslaget i första strofen är lågmält och därför så starkt. Det är vår Corona-advent som dikten rör sig i. Det är lätt att känna igen sig. Svårt det som dikten säger om att inte kunna vara med barnen. Tack! Andres
2020-12-05

  Solstrale VIP
Bra skrivet och, ... , Stämningsfullt och ödesmättat om corornapandemins advent, i väntan på ljus...
2020-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP