Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att falla mot avgrunden

För varje dag föll jag
Mer och mer
För de där små sakerna
Det första var hennes ögon
Det andra hennes leende
Skrattet, handrörelser,
Hennes röst
Hennes sätt att prata
Sättet jag kunde prata
Med henne
Och hur hon lyssnade
På mig

Jag föll för hennes kärlek
Till böcker, antikvariatet i stan
Hennes entusiasm och iver
Över en bok, en text
Hennes kärlek till poesi
Karin Boye
Som hon även fick mig att älska
Hur hon pysslade om sina växter
Hur glad hon blev av att få en stickling

Jag föll för hennes idéer och visioner
Där jag blev en del av hennes liv
Både i nuet
Och i hennes framtid
Att jag var inkluderad
Självklar
Och så oerhört älskad

Jag föll för hennes värme
När hon höll om sitt barn
Hur hon förklarade saker
Med mjuk röst
Hennes omtanke
För andra människor

Jag föll för hennes kamp
Mot både sig själv
Och världen runt om
Hur hon blev upprörd
Över orättvisor
Och mänsklig dumhet
Precis som jag

Jag föll för hennes sårbarhet
Tårarna och smärtan hon bar på
Att hon sökte trygghet hos mig
Jag föll för vad hon såg i mig

Jag föll så hårt

Jag föll så hårt
Att jag trodde att
Någon aldrig någonsin
Känt det som jag kände
För henne
Med henne
Inga ord fanns som kunde beskriva
Min kärlek
Vår kärlek

Jag var den enda som visste vad riktig kärlek var
Och hon
Hon visste också
För hon visade, bekräftade och försäkrade mig
Att det var vi
Vår kärlek var störst

Men ändå
Så valde hon
Att lämna
Att gå
Utan mig
Vid sin sida

Och aldrig
Har någon
Någonsin
Känt såhär
Som jag gör nu
Hur ont det gör
När hjärtat krossas
Om och om igen
När jag fortsätter
Att falla
Mot avgrunden




Fri vers av skrivskav
Läst 155 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-12-03 14:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

skrivskav
skrivskav