Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild Egen Text Repris


Tillsammans

röda knoppar
snart utslagna
till vackra blommor

att glädjas åt
en tid
som livet

jag står bredvid er
kan inte ta bort
verkligheten

knådar degen
gul och varm
knådar in all den kärlek
som jag har till er

rullar fingerlånga rullar
snurrar till små lussekatter
med russin i

jag kan inte överta smärtan

penslar lussekatterna
med ägg
gräddar

packar i påsar
till er

          *

idag är blommorna
utslagna
röda vackra
med ståndare och pistill
mitt i

öppnade mot livet

himlen är blå
marken vackert vit

solen skänker altanräcket
ett vitt skimrande täcke

istappar hänger som spiror
från hustaket mittemot

jag har sovit hela natten
utan hosta

hoppas du
också sovit bra

en uppsats skrivs febrilt
inte långt härifrån
livet pågår
hela tiden
runt oss

en tonåring
vill handla julkappar
tillsammans med mormor
någon dag

från ett fotografi
får jag se mitt yngsta
barnbarns leende
just idag

              *

den röda amaryllisen
står i vårt köksfönster

ditt och mitt
på åttonde våningen

och ur högtalarna
sjunger Elvis
”Take my hand”

dina händer är
så vackra

det var det första
jag tänkte på
och att du var så lång

försiktigt
balanserar vi nu
vägen fram

du och jag

tillsammans
med kärleken
glädjen, sorgen, smärtan
och tacksamheten

© Eva Langrath december 2012

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 216 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-12-05 12:54



Bookmark and Share


  Jaseph
Vackert och nära vindlar sig texten. Beskriver tydligt färger och skiftningar i livets gång. Lussebullar bakas. Livet pågår mitt i advent.
2020-12-05

  ULJO
Kärlek
2020-12-05

  Sparvögat VIP
Så vackert varma ord
i kärlekens tecken ...

2020-12-05
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP