Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget


Andra advent

Gråljuset bäddar in husen och träden
tre svarta korpar spanar från höghusets tak
sittandes blickstilla

I ett fåtal fönster finns tända ljus
en bil parkerar utanför närbutiken
en gran lyser på innergården

Klövern i fönstret
tynar sakta bort
i vintermörkret som tär
snön fattas mig

Det andra ljuset tänds
orden delas på en Tv skärm
psalmen Bereden väg för Herren
sjungs i fåtöljen

Gråljuset härskar fortfarande
mitt på dagen
duggregnet gör märken på glasögonen
jag bär på det färdigbetalda postpaketet
lämnar in det på Coronasäkert avstånd

Vi tar Sagovägen hem
tåget passerar under bron
nästan fullsatt
som att det inte fanns någon pandemi

Barnbarnens pepparkaksbak
rullar förbi på skärmen
ett livstecken ges i telefonen
sjukvården oroar sig över
trängseln förra fredagen

Mörkret har lagt sig runt höghusen
i många fönster finns tända ljus
korparna har flugit någon annanstans
gråljuset inte längre synligt

Klövern har fått en skvätt vatten
i högtalaren sjunger den norska
varma rösten om detta märkliga år 2020
där uthålligheten prövas
i fönstret lyser en stjärna

© Eva Hedlund fd. Langrath 2020





Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 218 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-12-06 21:49



Bookmark and Share


  Jaseph
Gårdagens poetiska dagboksblad i en ljusfattig, underlig tid som är vår. Tydliga bilder från morgon till kväll.
2020-12-07

  Peter Olausson VIP
Eva: ödsligheten smyger omkring i sällskap med det grå men det är ju en annan ödslighet som känns på allvar, detta med att pröva uthålligheten i att inte ses, i att iaktta på avstånd. Vi kanske inser att vi är flockdjur och att vi avundas till och med korparna, de som har sällskap av varandra. Du skriver en kortnovell i diktform och dina bilder får liv genom väl valda ord. Tack poetvän! - Peter
2020-12-07

  ULJO
Härligt förmedlat.
"Barnbarnens pepparkaksbak:
2020-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP