Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Små grodorna utan ansikten...


DANS RUNT GRANEN!

Dansa tycker människorna om, att röra
sig till musik. Fin musik skall dock inte
spelas av politiker, spelmännen på alla
skattefinansierade myndigheter håller
dock i fiolerna och spelar falskt för alla
och envar, gömmer sig bakom murarna
och känner sig alltid hotade, kanske det,
med all rätt! Människor utan ansikten!

Önskar alla lidande Trevlig Adventstid!




Fri vers (Fri form) av Johanne Rydgren Rilje
Läst 362 gånger
Utvald text
Publicerad 2020-12-08 14:13



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Texten antyder att i myndighetens foaje, trädet står i hörnet och skäms, i skamvrån vet en ju hur svårt det är att dansa, men det går nog bra att 'marchera på stället' och sjunga 'jag skall inte göra om det'.
Bara att om det är Torkel, han förstås sjunger 'jag skall göra om det, jag skall göra om det, jag skall göra om det'... Foaje, står för en sorts rum före allvaret, så att en möjlig besökare skall hinna 'vända i dörren', bara att någon som Torkel, inte skulle vända i dörren, han är för nyfiken för att göra det. Han vill ha svar på en fråga 'vad händer om jag gör så här'. De har ofta någon där som kan svara på den frågan, även om de ogärna svarar på någonting som handlar om vem som har ansvaret. Texten tjänar helt enkelt den som är nyfiken nog att 'stå kvar' och den som arbetar i en hög position kan gärna se litet viktig ut, sträng, allvarlig och som om den personen hade något att säga till om. Vill någon veta hur det kan gå, bara fråga någon som ser ut att heta Torkel.
2020-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Johanne Rydgren Rilje
Johanne Rydgren Rilje