Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Statyetten med de tre små aporna

Att titta men inte se
Att höra men inte lyssna
att prata men inte förstå
Alla har vi nog stött på ovannämnda apor så små och näpna
I mitt inre har jag ofta Shakespeare med meningen. Högt flyga orden blott tanken stilla står.
I grunden finns ju naturligtvis frågan Hur väl förstår vi varandra?
Bengt Anderberg som på sin tid gjorde sig berömd för ohöljda sexuella skildringar blev en gång till frågad om vad sex egentligen är/var?
Jag vill minnas att han svarade...... Det är ett nattligt samtal. Vi har en ständig längtan efter att få förenas med en motpart eller kanske mer en sexuell lekkamrat?
Så genomsyras mänskligheten av längtan efter samtal och kommunikation och det är denna egenskap som enligt min mening gjort oss så framgångsrika som art man kan nog utan överdrift påstå att mänskligheten håller på att segra ihjäl sig. Trots allt har vi också avgjort en del svagheter eller skall man skriva sämre sidor i vår genetiska utrustning. Min vana trogen att skämta på fel ställen vrider jag till det. Människan är ett flockdjur men också ett skockdjur bä bä svarta lamm.




Övriga genrer (Kåseri) av Sören Turesson VIP
Läst 142 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-12-09 15:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP