Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alkohol

 

 

alkohol är ett farligt gift

det kan ditt liv förstöra

och påverkar din drift

kan ditt sinne förgöra

 

ett glas eller två kan avgöra

du kanske i glaset ser för djupt

du ej bil borde köra

detta kan bli ditt slut

 

snart är glada julen här

låt den bli vacker och ljus

sitt ej i ett hörn och svär

smaka istället på tomtebrus

 

Nyårsafton ej att förglömma

en dag som kanske frestar

att bägaren sin tömma

och du i yran festar

 

låt förnuftet styra ditt drickande

med måtta inta din dryck

bli inte en drucken och hickande

ge ej efter för andras tryck

 

låt helgen bli ljus och glad

vakna nykter och pigg

ska vi slå vad?

du blir pigg som en spigg!

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 216 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2020-12-11 10:30



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Nån öl i bastun och nån efter är mumma, livskvalitet vill jag påstå. Uppmanar dock alla till en nykter jul, många är barnen som farit illa av de vuxnas fylleri.
2020-12-13

  ULJO
Finns inget positivt med alkohol. Leder bara till helvete
2020-12-12

  Kajan VIP
Sådan i grunden positiv uppmaning! Hoppas många efterlever dessa ord.
2020-12-12

  AndLou VIP
En av flera djävulska substanser som fördärvat livet för mångs, mycket bra ordat!
2020-12-11

  Solstrale VIP
Kanske förbudet borde lyda, icke hjula eller fira hjul eller jul med alkohol i blodet för det om i överkant du ta slutar det inte bra...

Du skriver så vackert och däremellan sanningen som blir realism, och prosalyriskt där emellan...
2020-12-11

  Kungskobran VIP
Jag blir bara trött och sömnig av alkohol,
så någon alkoholist blir jag knappast.
Viktigt budskap från dig.
2020-12-11

  Feliaxel VIP
Klok uppmaning
2020-12-11

  Ezmeralda VIP
Bra skrivet.
Allt för många jular har förstörts på grund av alkohol.
Varför är det så viktigt, förstår inte det.
2020-12-11

    Lena Staaf VIP
Alkohol kan verkligen förstöra en jul, en nyårsafton och ett liv. Fint skrivet, men hur många lyssnar?
2020-12-11

  Sparvögat VIP
Mycket kloka ord...
2020-12-11

  Marita Ohlquist VIP
Alkohol för förödande konsekvenser
när intaget överskrider måttliga gränser.
Bra skrivet.
2020-12-11

  AiA Maria den fria
Mina tankar går till alla som lider i beroendesjukdomen o till alla-särskilt till barnen som lever i dess skugga.


Tack!

2020-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP