Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rökigt

 

"cigarett, cigarett",

"rök en god cigarett"

sjöng hon Anita Lindblom käckt

hon borde cigaretten ha släckt

 

vissa tycker det är tufft

men det är giftig luft

svarta lungor kan man få

ingenting att  efter stå

 

nikotinet ger berusning

rökaren har ingen susning

av vad som komma skall

att en dag dö knall o fall

 

bedrägligt är beteendet

påverkar utseendet

"smakar gott" hen säjer

för sanningen väjer

 

cigaretten är hens bästa vän

ger hen lycka länge än

men säg den lycka som varar

den inte alls kroppen bevarar

 

immunförsvaret får stryk

det är en smutsig byk

baciller och virus står på kö

ruggigt, hen kan ju faktiskt dö

 

om hen har livet kärt

då är det faktiskt värt

att slänga denna pinne

det är det nya inne

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 186 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-12-12 09:48



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Har varit rökfri i ca trettio år nu men en fet cigarr + en wirre nån gång om året kan jag kosta på mig utan att bli beroende igen och det är ju fint som snus.
2020-12-13

  AndLou VIP
Många droger, gifter och laster dödar, men tobaken slår nog rekordet gällande antal människor ganska så överlägset!
2020-12-13

  ULJO
Rökning är som alkohol totalt meningslöst
2020-12-12

  AiA Maria den fria
Det talas knappast om att nikotin är ett nervgift som är starkt beroende-framkallande och till exempel har negativa effekter på hjärnan, och hjärta och kärl.
Nikotin väcker enkelt Beroendesjukdomen som är ärftlig o som förr eller senare finner sin ”drog” på ett eller annat sätt.

Tack för väl rimmat o tänkvärt ämne!

2020-12-12

  Kungskobran VIP
Röker en cigarill till ett glas whisky då och då på sommaren
har inget dåligt samvete för det.
2020-12-12

  Kungskobran VIP
Mobiltelefonen har ersatt cigaretten med att ha något att syssla med.
Cigaretten var socialiserande, telefonen motsatsen.
Tänk om vi kunde hitta något annat gemensamt.
2020-12-12

  angela Täubert fd Jansson VIP
Helt underbart diktat om denna äckliga giftpinne. Denna bokmärker jag!
2020-12-12

  Kajan VIP
Drastiskt och rakt på sak; kanske kan stå som text på cigarettpaketen...?
2020-12-12

    Lena Staaf VIP
Jag beundrar dem som lyckats sluta röka för det verkar inte lätt. Som tur är började jag aldrig.
Kloka ord av dig men många slår ifrån sig. Att få tillhöra gruppen, de coola, är viktigare. Ungdomar tror att de är odödliga.
2020-12-12

  Feliaxel VIP
Bäst för hälsan är det nog att avstå
2020-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP