Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dock inte lyckad högtid...


LUCIATABLÅ!

Luciatablån genomfördes enligt
seder och tradition. Frans Josef
Kafka, skrudad i vitt linne och en
ljuskrona på sitt huvud med ljus
som fladdrade av osäkerhet för en
vindpust som svepte igenom den
enorma sal med massor av dörrar.

Mitt i entrén vid ett jättelikt bord
satt en dvärgliknande varelse och
stirrade på Frans som bar på den
pärm innehållande dokumenten;
underlag för överklagan av Franz
besvär över att just han fått avslag
att erhålla en gratis vaccin mot ett
härjande virus i landet och världen.

Frans Josef Kafka, lyssnade till ett
icke tolkningsbart svar från dvärgen
Ni får söka - eller, sa dvärgen - I, ett
gammalmodigt tilltal, annan sal att
framlägga ert ärende i ett annat hus,
var, vet jag inte, ingen vet adressen.

Frans Josefs Kafkas sorti var tungt,
släpande över beskedet. Funderade
är detta "Moment 22"?




Fri vers (Modernistisk dikt) av Johanne Rydgren Rilje
Läst 84 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-12-11 13:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johanne Rydgren Rilje
Johanne Rydgren Rilje