Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Konstnärlig och fingerfärdig i bageriet...


KONDITORN!

Julafton var en enda lång väntan på godis
från min farbror, konditorn, från Frösön,
egentillverkade praliner, marsipanfigurer,
långa sockrade fläsk, plock godis i mängd,
skapade av hans enorma händer, vi barn
kunde inte förstå att hans yrkesmässiga
skicklighet var så stor. Först som vuxna
förstod vi detta exempellösa hantverket.

Var Jul kom så kartongen med antal kilo
av farbrors skapelser. Som tonåring var
jag med i bageriet och upplevde hans
skicklighet, med sin enorma stämma,
baryton, sjöng han 3 vinröda segel och
Sonny boy under arbetet.
Lärde mig mycket av farbror, nu vilar
han den eviga vilan, änglarna kanske
ber om godis?




Fri vers (Modernistisk dikt) av Johanne Rydgren Rilje
Läst 86 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-12-12 12:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johanne Rydgren Rilje
Johanne Rydgren Rilje