Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget


Tredje Advent

Den grålila himlen
ligger som en mössa
över husen
en inversion håller
den marknära luften stilla
ackumulerar stadens alla föroreningar
gömmer solen

Jag saknar snön
knastrandet under foten
den klara krispiga luften
just en sådan dag
besökte jag en vän
utan en tanke på att akta mig

En droppe faller tungt mot fönsterbrädan
högstadieskolor stänger imorgon
distansundervisning
kanske minskar smittan

Konspirationsteoretiker
hävdar att vi är lurade
inlåsta som en skock får
när vi håller avstånd
stannar hemma
för vår och andras skull

På ett torg möts
tre poeter för första gången
ett kort samtal
signering av en bok
på Corona säkert avstånd

Sjukvården går på knä
människor kämpar för sina liv
andetagen tunga
syrefattigt blod
planerade barnoperationer ställs in

Under den grålila mössan
går vi runt i den nya stadsdelen
där återbruk och miljötänk är synligt
bilpark och cykelpark
gröna ytor, käpphästpark, hundlekplats
vi planerar för en utomhusjul
tar avsked vid porten med en armbågsknuff

På bordet det tredje ljuset tänt
denna Lucia dag
som får sprida ljus och hopp digitalt
söker jag tröst i poeternas värld

© Eva Hedlund fd. Langrath





Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 298 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-12-13 16:57



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Fina rader och gott skaldat!
2020-12-18

  Stanley Rydell
En nykter avstämning i tiden väl genomförd med hög igenkänning. Pålitligt sanningsvittne med flyt! Konsten att söka tröst där den låter sig finnas.
2020-12-14

  Kajan VIP
Att skänka tröst och att hjälpa till att bearbeta kan konst absolut bidra med.
2020-12-13

  ULJO
Trösten finns i poeternas värld. Vad så säker på det.
2020-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP