Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jul i skogen

 

 

bland mossa och hyacinter

sådant ju hör till vinter

i mossan tassar de små

lätt så lätt på tå

 

pojke och flicka med vingar skira

de vill också julen fira

på julafton är det dans i skogens sal

där dansar älvor till årets bal

 

daggdroppsdricka där bjudes på

till alla, stora som små

skogens delikatesser likaså

mätta blir alla då

 

julen viktig för alla älvor

då hela släkten samlas

långt från en del bor

nu de äntligen församlas

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 189 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-12-14 16:14



Bookmark and Share


  Feliaxel VIP
Du ger mig vackra bilder med dina ord
2020-12-15

  Bodingen VIP
Just som Lena, såg Beskow i en bildserie här också. Galant.
2020-12-15

  ULJO
Jul i sagovärlden. Så fint
2020-12-15

  BenGust VIP
Julen är en dans på tå för alla små.
"Daggdroppdricka" högoktanigt poesiord.
Härlig fräschör över denna text. Bokmärke.
2020-12-14

    Lena Staaf VIP
Får en bild av Elsa Beskow för ögonen!
2020-12-14

  AiA Maria den fria
Bedårande om de små som finns men inte syns-för allas ögon.

Tack!
2020-12-14

  överlevaren VIP
Ljuv läsning!
2020-12-14

  Sparvögat VIP
Så fint att kunna samlas till julen något man får drömma sig bort till i din fina saga...
2020-12-14

  Marita Ohlquist VIP
Fin text om glädje och gemenskap i juletid!
2020-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP