Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tydliga budskap...


KYRKKLOCKORS KLANG!

Tänk tanken vilken roll kyrkklockors
klang har spelat i Sverige, fosterland!
De flesta av oss förbinder nog sannolikt
klockornas ljud med livets olika skiften.
De kallar till Gudstjänst, ringer till bröllop
och berättar om de hemgångna för den sista
vilan.

Men hur många känner till vad klockorna
har att göra med häxtro, bränder och stats-
kupper? Vilka, hur många har beundrat
våra klockors olika klang?
Sanning och sägen är många, men har i
århundranden pålitligt givit budskapen.
Långt innan Internet och sms.
Svårt att veta!




Fri vers (Modernistisk dikt) av Johanne Rydgren Rilje
Läst 79 gånger
Publicerad 2020-12-17 11:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johanne Rydgren Rilje
Johanne Rydgren Rilje