Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto. Eget


Riktning

Min styrka idag
min svaghet imorgon
envisheten tar ton

Utan struktur
blir frihet kaos
koncentrationen behöver riktas

Svårt att kliva ur båten
räck mig din hand
jag vill gå på vattnet

Ställer in skärpan
riktar sökaren mot motivet
stigen leder mot träden

Tunna snötyngda grenar
bugar mot marken
sida vid sida

En avsågad kvarlämnad stam
klädd i frostmössa
står rakryggad
en annan lutar betänkligt

Återfinner mitt jag
följer spåren av sorgen
där solen har gömt sig

Det var den dagen
jag återtog skogen

Lapphunden vilar i snön
ställer in skärpan
riktar sökaren mot motivet
stigen leder mot träden

Ett klick på kamerans avtryckare
vantar träs på stela fingrar
vi följer spåren tillsammans
mot träden i det blekt grålila ljuset
en decemberdag

© Eva Hedlund fd. Langrath 2020




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 328 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-12-21 11:19



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Ord! eller Word! som de unga säger. Texten slår varsamt följe med läsaren, bjuder in genom den lyhörda, ärliga vandringen! Återupprättar december! Citerar en norsk poet som jag glömt namnet på: ”eg veit inst inne at eg kan gå på vatnet”.
Sparas!
2020-12-21

  ULJO
Strålande uttryck
2020-12-21

    ej medlem längre
Gillade den här
2020-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP