Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget


Julönskan

Mitt i denna pandemi
önskar jag kraft och styrka
till dem som vårdar alla sjuka
till dem som kämpar för sina liv

Förstånd till oss alla
att hålla avstånd
hålla ut

Rättvisa så att alla
i världen kan få vaccin
helst ett slut på all svält och krig

Jag önskar också att vi
får finna en smula
julefrid utan måsten
och oberättigade krav

Finna gåvan

Minnas att ett litet barn
föddes hemlös
på vår jord

Kom för att visa vägen
inte för att härska

Utmana oss
att älska
dela sorg och glädje
med varandra
lindra nöden som du möter

Det hemlösa barnet
finns kanske där du är
i den du möter just idag

Är det barnet i dig själv
du måste möta

Hemlös
vilsen 
längtar att bli älskad
försonad och förlåten
upptäck att just du
är helt unik

Livets mysterium
finns här och nu runtomkring
i var minut

O Helga Natt!
låt oss finna denna skatt

 

© Eva Hedlund fd. Langrath 2020

 

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 301 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-12-23 08:48



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja bara att
trava på så
gott vi kan
både kvinna
och man...
Tillsammans vi
blir ju bäst och
jorderesan vår:
En fest!
2020-12-24

  Stanley Rydell
Kloka ord som alla skulle instämma i! Att möta det oförstörbara inom en, ett sant mysterium!
2020-12-23

  Sparvögat VIP
Vishet talar dina ord om en underbar önskan för jordens folk...
2020-12-23

  bibbi ahrnstedt
tack för den fina julönskan!
2020-12-23

  ULJO
Fin önskan från din penna
2020-12-23

  Jaseph
Tack för denna julönskan! Välformulerat
talar dikten tröst till oss i denna oroliga tid. Här finns också en spännande och hoppfull teologi om mötet med Barnet, i medmänniskan och i vårt eget jag. Mot slutet skimrar dikten till i mötet med en älskad sång! En riktigt God Jul önskar jag författaren till denna dikt!
2020-12-23
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP