Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Språket i ett nytt land på anstalt...


SCHAKTMASKINER!

Karim, namnet efter sin far, uppväxt i
Kuwait fick fly hals över huvud, Iraks
trupper försökte annektera hemlandet,
han föddes i och levde med sin familj.

USA:s Sheridan stridsvagnar i offensiv,
tvingade bort den irakiska trupperna, men
då var Karim på väg mot friheten i Europa,
hamnade i Sverige utan ett ord svenska...
eller engelska förutom sin arabiska dialekt.

Kände inte till moral och etik i västerlandet,
häktades och hamnade på fullbelagd anstalt.
En dag ute i friska luften tittade han på de 2
schaktmaskinerna som grävde upp den del
av området som användes som fotbollsplan.

Undrande varför? - Vi har ont om platser nu
menade vakten, via en dålig tolk.
Karim trodde att det byggdes en massgrav
för att bereda platser för fler på anstalten.
Han grät och skrek, begärde samtal med en
Imam, våldsamt fördes han till isoleringen.

Schaktningen var ett steg i uppförandet av
en ny idrotts- och motionshall för intagna!
Språket är nyckeln till nationens hjärta,
utan språk inget land!




Fri vers (Modernistisk dikt) av Johanne Rydgren Rilje
Läst 83 gånger
Publicerad 2020-12-25 16:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johanne Rydgren Rilje
Johanne Rydgren Rilje