Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget


Snöyra

 

Ett steg i taget
trots fötternas missnöje
med trycket från strumpor, skor och mark

Ett hugg för varje steg
tackar envisheten
fäller upp kapuschongen
när vindbyarna snor runt kappan

Riktning inställd mot
Stig Dagerman parken

Marken färgas vit
glasögonen prickas
vinden frisk
jag stretar på
uppför backen

Parken inbäddad i vitt
går sakta från skylt till skylt
sopar bort snön med vanten
läser orden om bränt barn
förlåtelse, människans solidaritet
människans längtan efter ljus
och att stilla sin häftiga själ
vilar en stund vid varje skylt
parkbänken vit
tacksam för orden som lämnats kvar

Lämnar parken
ett steg i taget
att ta Stig Dagerman stigen otänkbart
vänder tillbaka på första tvärgatan
ett hugg för varje steg

Många möten på vägen trots snöyran
tillåten frihet befolkar gatorna
i parken fullt av glada lekande barn

Intill stationen växer
den nya stadsdelen fram
ett husskelett
som snart ska bebos

Sopar tung blötsnö från bilen
ett steg i taget mot hissen

Papperstidningen uteblir
digitala nyheter
en husbil har sprängts
vaccin på väg
lastbils kaos vid gräns
sjukvården i katastrofläge
viruset håller sitt grepp

Snön fortsätter att falla
på balkongen lyser ett ljus i kvällen

© Eva Hedlund fd. Langrath 2020

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 449 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-12-26 18:20



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Mycket tänkbart här.
2020-12-29

  Ewa-Britt Nilson VIP
En runda i
tiden en vid en...
Man kände trots ny-
heter mörka nå´t av
den önskade friden..
2020-12-27
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP