Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Har ni mött förbundsjurist Fallander?

Om ni inte har gjort det kan jag lugna er med att ni har troligtvis inte gått miste om särskilt mycket. Förbundsjuristen har nämligen vid tvenne tillfällen raskt och snabbt avfärdat mina tämligen enkla och berättigade frågor och propåer.
Han är antitesen till den hjälpsamme kommunale tjänsteman som jag i min enfald trodde att allmänhetens och offentligt avlönade tjänstemän skall vara

Förbundsjurist man undrar i sitt stilla sinne vilket förbund erbjuder han sina tjänster? Är det månne eldbegängelseföreningen eller kan det det vara trädgårdstomtarnas befrielsearme eller annan dylik illuster församling?
Tyvärr verkar personen svårt drabbad av åkomman avinit.
Denna åkomma beskrevs mig veterligt på 50talet av engelsmannen Parkinson. och den kan sammanfattas i en olycklig kombination av avundsjuka plus inkompetens.
jag minns i början av mitt yrkesliv betonades begrepp som meriter och kunnande ibland dök orden förtjänst och skicklighet upp varvid förtjänst av malicen översattes som blanknött byxbak.
Jag erhöll medaljen NOR (av guld och med konungen avbildad från sidan), på reversen kan man läsa för nit och redlighet i rikets tjänst- den känns skön att ta fram och titta på. men meritvärdet är tämligen begränsat. Alas.
Om man skall tro medieprofilen Arg blatte är stor del av arbetsmarknaden i tider som dessa relationsbaserad. Kanske ligger det något i detta men som pensionär numera ålders intresserar det mig föga.
Det troliga är dock att F fördriver sin vakna tid på overformyndaren@haninge.se
vad han där gör har jag inte lyckats utröna.

Övriga genrer (Kåseri) av Sören Turesson
Läst 38 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-12-28 16:43Bookmark and Share


  Bengt Malmsten VIP
Vass text som vinner gehör hos mig. Och säkerligen hos många fler. Synd att inkompetensen är så stor i staten.
2020-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson