Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Deppigt


I livet

Trött som själen, svart som natten
Mörk som djupaste brunn
Svämmar över i tårdrypande vatten
Så liten, så liten och tunn

Du lilla, där står du helt ensligt
Med hjärtat utanpå kropp
Du känner en sorg som förevigt
Ska följa dig utan allt hopp

Det växer och äter allt inom
Det törstar och tar allt det ser
Till slut finns inget kvar bortom
Det skal som nu tomhet omger

Med ångest och smärta i livet
Jag lärt mig att följa dig här
Jag tar ingenting för givet
Jag fortsätter finnas jag lär

Så håll nu din vän så nära
Din fiende närmre än så
Då kanske du frid med kära
I livet du fortsätter få




Fri vers (Fri form) av JazzDiva
Läst 217 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-12-28 21:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

JazzDiva
JazzDiva