Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varia

Jag växte upp från slyngel till ung man under perioden mellan p-pillret och hiv.
En varm sommardag kunde man gå till Smedsuddsbadet där låg tjejerna uppe på rad och solade och ingen bh så långt ögat kunde nå. Det var tider det
Visst var det roligare förr, men htlv3 som det kallades först förstörde mycket av det skojiga; man får aldrig vara riktigt glad. Hiv kallades först bögpest av tabloiden Expressen men det var förhastat snarare var/är det en så kallad STD en sexuellt överförbar sjukdom som drabbar människan;för många människor först dödlig; men numer snarare en ovanligt besvärlig infektionssjukdom kronisk kan man nog säga helt klart men knappast dödlig numer. Sixten Herrgård blev den förste som gav sjukdomen ett ansikte. Det var ganska viktigt att ge sjukdomar ett ansikte på den tiden. Varför kan man undra. När det gäller CORONA eller covid som några säger fotar man den som tar sin spruta först oftast en gamling eller en politisk höjdare som för att inspirera folket under parollen den enda ledarskapet är exemplets ledarskap.
Om man frågar måste man förhålla sig till svaret. Under min ungdomstid hade jag en het romans och när jag dristade mig till att ställa en för mig som ung slyngel den intrikata frågan Hur många killar har du legat med? Fick jag det ärliga svaret -Det var länge sedan jag tappade räkningen. Och du? var den naturliga följdfrågan och jag hade inte tappat räkningen det var tre.




Övriga genrer (Kåseri) av Sören Turesson VIP
Läst 93 gånger
Publicerad 2020-12-30 21:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP