Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vilse

Jag ville kunna njuta av att se dimmor lätta över fälten.
Känna glädjen i december då kjejsarolvon blommar.
Men min stig över ängen var regnsjuk.
Stocken över bäcken rutten.
Försökte följa min instinkt.
Var jag än gick kom jag dit jag inte ville vara.

Mellan träden långt borta,
såg jag någon i vita kläder.
Stigen,
slutna ögon,
doft av rödmogen smultronskog,
ledde mig rätt och hem igen.




Fri vers (Fri form) av Kristian Ekman
Läst 172 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-01-01 16:09



Bookmark and Share


  Lottie Ålhed VIP
Närvaro och tyngd. Jag håller med. Fond skaldat.
2021-01-20

    ej medlem längre
Vackert, kontemplativt och känsloladdat, en smultronskog som ger mersmak.
2021-01-18

  Kajan VIP
Någonstans känner jag att tilliten är central här; ett slags överlämnande sker. Tycker dikten har både tyngd och närvaro.
2021-01-01

  AiA Maria den fria

Berörande
Transformation


Tack!
2021-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Kristian Ekman
Kristian Ekman