Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att veta är att inte lyfta blicken

Doxa är bara det vi vet
Dock, sa jag till mig själv, ger det mig ändå en mening

Ortodoxa eller heterodoxa
är våra sinnen
begränsade och blinda

Kunskapen är relativ
Och, sa jag mig också,
det vetarna vet
är en deras tillsvidarevetskap

Ändå i vår inskränkta doxavärld
är varsomstans djup skönhet
med skatter som människor bär på
och som världen aldrig få se
Blomman slår som fagrast ut
bedårande och osedd
Stark där i den undanskymda gläntan
trotsar den allt fult och oförståndigt

Oförståelse
är den socialt lyckades
avgörande statusförutsättning




Fri vers (Fri form) av Håkan Gustafsson VIP
Läst 131 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-01-07 23:47



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Fantastisk dikt! "Blomman slår som fagrast ut" o s v. Bokmärker
2021-12-06
  > Nästa text
< Föregående

Håkan Gustafsson
Håkan Gustafsson VIP