Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gåtans ontologi

Natten är oändlig i guld
Månen är i silver och Solens vänstra öga
Universum lyser i min hjärna
Stjärnmolekyler bygger organismer och blinkar bud om sorg
och om att vår eviga glimt
är det otända ljusets påbud om befrielse




Fri vers (Fri form) av Håkan Gustafsson VIP
Läst 121 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-05-10 01:18



Bookmark and Share


  Cugel
Vi är stjärnbarn genererade ur ursoppan och döden är allt levandes lott. Jag tycker inte det är flummigt alls Johannes.

I min läsning är dikten hyllning till naturvetenskap med spirituell språkdräkt.
2023-05-10

    ej medlem längre
Flummigt de luxe.
2023-05-10

  Charles Abrams
Skit bra!
2023-05-10

  cilax VIP
ok
2023-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Håkan Gustafsson
Håkan Gustafsson VIP