Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tankar hos en hemlös .

Snön knarrar under fötterna. Stjärnorna blänker på natthimmeln. Kylan biter i kinderna när jag sakta går på stadens tomma gator . En dörr öppnas till en port, ett nyförälskat par dansar in igen dörren. Borde smita in och värma mig en stund, men mina ben är tunga och bär mig knappt. Får vänta en stund ... kanske får jag en andra chans. Lamporna släcks en efter en i huset och alla sova i sin egna vrå.Jag letar i min trasiga väska efter bullen jag fick tidigare idag. Jag hittar den till sist då mina fingrar värker av köld. Jag går sakta framåt på gatan och tänker på svunnen tid som varit i mitt liv. Tänk när... vi... bodde där .... ja det var då det.

Snön knarrar under mina fötter, Skölden biter i mina kinder . Ännu en natt på stadens gator som ligger tomma . Stjärnorna blänker, undrar just om min önskan hörs av någon stjärna? Önska kan jag ju göra...




Fri vers av Carmen Sjögren
Läst 148 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-01-12 23:21



Bookmark and Share


  angela Täubert fd Jansson VIP
Mycket realistiskt och känslofullt skrivet.

2021-01-13
  > Nästa text
< Föregående

Carmen Sjögren