Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget Skrivutmaning Färger en färg per vers


En solskensdag

Den intensivt blå vattenytan
fortfarande isfri
från strand till strand

Snön har färgat sanden vit
lätt frusen
med små kristaller
runt fotspår

Svanen böjer sin långa hals
den orangea näbben
tycks fastlimmad mot kroppen

Andhanen vänder sitt
grönskimrande huvud
åt sidan
skakar vattendroppar
från vingarna

De avlövade träden
står vilande sida vid sida
på andra sidan vattnet
med topparna målade i silver

© Eva Hedlund fd. Langrath 2021




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 211 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-01-17 17:19



Bookmark and Share


  ULJO
Så fin skildring
2021-01-18

  Solstrale VIP
Makalöst fint, färgprakt och magiska verser, jag läste om flera gånger för att njuta bildspelet du manar med enkla fraseringar och (toner) - menar då färgtoner...
2021-01-17

  Susen VIP
En vackert skildrad dikt med närvarokänsla
2021-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP