Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget Text från 2009 något redigerad.


Utanför/Innanför

 

Bakom stängda fönster
skymtar en annan verklighet

is och köld finns ej mer

flugans öde
en prick på fönsterbrädan

liv och död
i samma andetag

här och nu

kanske ett fönster öppnas
träden kallar

ropar

ut

innanför
får man iaktta

stanna inne
vara kvar

bygga bo i trygghet

eller
instängd
lurad

finns livet utanför

© Eva Hedlund fd. Langrath 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 273 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-01-18 19:26



Bookmark and Share


  Susen VIP
En i tiden stämningsfull och välskriven dikt. Känner instängdhetens känsla och längtansfullhet utanför fönstret.
Bilden stärker texten
2021-01-20

  ULJO
Är det livet vi lever här du gestaltar? Hur som helst intressant.

2021-01-19

  Koloristen
Får mig att tänka på den nu 80 år gamla hemlandssången Innanför eller Utanför.

https://www.youtube.com/watch?v=JSBM7B-qji4

2021-01-19

  Ewa-Britt Nilson VIP
Var man än är här
slår tanken till där
bättre nå´n annan
stans? Tanken plöjer
sig fram, röjer, om,
man får tänka om...
Bäst ta dag, natt
OM de kom, alltid
nå´t ifrån det
sämre som kan
ändras om...


2021-01-19

  Solstrale VIP
Fina metaforer! Bra skrivet! Fin bild! Sammanfattat vackert!
2021-01-18

  Minkki VIP
fin symbolik i bilden
2021-01-18

    ej medlem längre
Vilken träffande bild av den tiden vi lever i, bakom stängda fönster, i längtan efter större samvaro och sammanhang. Du är skicklig på att fånga stämningar.
2021-01-18
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP