Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Smaken av snö

Trädet sträcker fram
sin gren, Lite snö kanske?
Jag tvekar, inte för att jag inte vill,
utan mer för att situationen
känns lite absurd
Men så efter ett För och Emot-resonerande
närmar jag mig trädgrenen med min mun
Trädet tjatar, börjar bli lite enformigt
Men va fan, man vet ju hur de är, träden
Jävligt malliga med sina tjocka stammar
och hur de byter skepnad
efter årstiderna
Jag har också blivit matad med löv
i alla dess färger
Jag föredrar dom gula
om jag måste välja
Hur som helst
kom ja, kom ja, här får du
Jag öppnar munnen
och tar en stor tugga av snön
Sen drar jag mig tillbaka
Det värsta jag vet
är när de ska klappa en
Vem vill ha en trädgren mot kinden?
Eller en stickig granhand på huvudet?
Snön smakar som snö gör, vattnigt
och ganska intetsägande
Men den har förmågan att påminna mig
om barndomen, om våta vantar,
snöänglar, och kvällar
som aldrig ville ta slut

Nu har trädet lämnat mig ifred
Jag ser ut genom fönstret
En löpare joggar förbi
nere på den nybyggda gångvägen
Jag ser vassen, visst vore det gott
med lite vass till efterrätt
Bara ett strå
Eller en grankotte
Jag kommer plötsligt ihåg de stora kottarna
Det var på en resa med familjen till Italien
Konstigt, jag minns inte hur träden såg ut
ser bara kottarna framför mig, utspridda på marken
och minns hur vi lekte med dom
Vet inte om jag smakade på dom
kanske slickade lite i smyg
Kommer inte ihåg
Nu skulle jag lätt kunna tugga i mig en sån
utan problem
Med lite solsken på
och en aningens smak av jord









Fri vers (Prosapoesi) av Christoffer Bergström
Läst 100 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-01-30 10:27



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
"Watch out where the huskies go and don't you eat the yellow sno" (Frank Zappa)
2021-01-30
  > Nästa text
< Föregående

Christoffer Bergström
Christoffer Bergström