Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kompass

Jag följer min inre
Kompass
Men den visar bara
Riktning
Inte avstånd
Hur långt är det kvar?
Går jag i cirklar?
Hör du mina steg?
Jag läser himlen
Som en karta
Idag solsken
Inga moln
Det känns som om du
Går bredvid mig
Dina vågor sköljer in över
Stenarna
Jag bar dom ifall att
Det skulle bli nödvändigt
Kanske behövde jag dig
Mer än jag låtsades om
Alla riktningar runt en och samma
Sjö
Och så träden, vassen
I en avlägsen
Dröm




Fri vers av Christoffer Bergström
Läst 104 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-02-19 09:53



Bookmark and Share


  Stisse
Mycket fin dikt som berör. Känner en stråk av sorg i den sista delen. Jag tycker så mycket om "dina vågor sköljer in över stenarna". Fin bild med kompassen.
2023-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Christoffer Bergström
Christoffer Bergström