Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Claerie najaden


Vår najad eller färskvattennymf var av modernt snitt
och kunde resa i tiden. Dessutom hade hon på gamla
dar blivit miljökämpe vilket framgår av följande visa.

I Värmland vid Bjurtjärns Klara källa kunde man
inmundiga mineralhaltigt källvatten och ta undergörande
gyttjebad mellan åren 1828-1928.


Hon hade valsat
vid brunnar och
källor ett tag
Nu tog hon stickprov
ur närmsta vattendrag

Claerie najaden
var insatt och
nedlade krans
över provsvar
rovdrift rubbad balans

Hon illa till mods
mot hälsobrunn
och Bjurtjärn for
där tilltro fanns
uti var mänskas skor

Claerie najaden
reste i tid
hundra år bak
fick perspektiv
och på sant motstånd smak

Dröm Klara källa
porlande dryck
än ej för sent
i tid och kamp
från gifter hålla rent




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av BenGust VIP
Läst 166 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-02-04 13:32



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria

Hopp ingivande
befriande rader

Tack!
2021-02-08

  Elinor Sörensson VIP
Finurlig och hoppfull väv av dåtid
och nutid med en vattennymf som
miljökämpe. Tänk om dessa hälsokällor
har en läkande kraft på naturen.
2021-02-06

  Susen VIP
Tilltalande rader där kampen för naturens livsbevarande bejakas
2021-02-05

    Lena Staaf VIP
Gammalt och nytt ihopknutet i din dikt som genom sitt språk ger en klang av Karlfeldt och Bellman.
2021-02-04
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP