Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Besök

Min pappa var på besök idag
Han har nyss gått
Han hade med sig en chokladkaka
och bananer
Han har alltid med sig något
gott att förtära
Vi pratade inte så mycket om mig
Han vet redan allt
som finns att veta
Kanske orkar han inte heller
ta in hela bilden
Och varför skulle han göra det?
Vad skulle det hjälpa mig?
Jag förblir ensam med min oro
Jag har på något sätt accepterat det

Jag ser ut genom fönstret
Solen har gått i moln
Jag betraktar naturen
Vassen, sjön, träden
Tänk om jag vore ett träd
och visste var jag stod

En annan patient skrev:
Jag önskar att jag vaknar
upp en dag och allt det här
bara var en dröm

Jag hör en fågel sjunga
Solen tittar fram igen
Personal passerar förbi
utanför mitt rum
Jag hör hur de pratar, skrattar
Det är snart lunchdags
Jag är inte särskilt hungrig
Jag tänker på mötet med pappa
Alla gånger han besökt mig
Hur mycket jag älskar
båda mina föräldrar
Hur de ställt upp för mig
Det har inte varit enkelt
för någon av oss
Kanske kämpar jag lika mycket
för deras skull
som för min egen
Och jag hoppas någonstans
att det här bara är en dröm
som jag en dag
kommer vakna upp ifrån
















Fri vers av Christoffer Bergström
Läst 57 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-02-07 11:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Christoffer Bergström
Christoffer Bergström