Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vissnande rosor

bortglömda jämlikhetsdrömmar

pragmatisk historielöshet

man tror sig minnas
vilka som byggde landet

men vilket land de byggde,
vad de byggde bort
och varför,
vet ingen längre

eller också låtsas man
för att inte benämnas dåtid

man citerar astrid,
som om hennes ord
betydde något annat nu

som om hon skulle
ha röstat på högern

att byta sida förefaller modernt,
men att ljuga trovärdigt inför sig själv
är nästan omöjligt

och en varg blir aldrig
någon bra fåraherde,
inte ens om det låter
som att han bräker
när han ylar och morrar




Fri vers av Herr Farbror VIP
Läst 73 gånger
Publicerad 2021-02-08 01:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Herr Farbror
Herr Farbror VIP