Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mellan Vadstena klosterkyrka och Örtagården i klockklangen från Rödtornet


På kyrkbacken

Ser hur morgonljusets strålar,
vårens späda grenar målar.
med det nya livets färger, och sen,
när jag stannar upp och andas
och när morgonluft med örtdoft blandas,
hör jag kyrkans spröda klockklang igen.

Och jag hör där jag står, livets ton genom tidernas gång,
Och mitt hjärta, min själ fylls då av sång.
Och jag anar i vart steg, varje tråd i livets väv,
Jag hör trädkronors sus, får en glimt av livets ljus.

Ser hur morgonljusets strålar ,
vårens späda grenar målar,
med det nya livets färger, och sen.
när jag stannar upp och andas.
och när morgonluft med örtdoft blandas,
hör jag kyrkans spröda klockklang igen.

Och jag hör där jag står, livets ton genom tidernas gång,
Och mitt hjärta, min själ fylls då av sång.
För jag känner och vet, trots allt livs förgänglighet,
att var blad och var gren bär en sång om evighet.




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Maria Sundelius
Läst 189 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-02-08 15:19



Bookmark and Share


  Päronsplitt
Så vacker text. Berörande med livsessens nu och här blandat med tid längesedan ifrån. Så mycket bilder och känslor som målas genom dina ord. Den känns mäktig och högtidlig, samtidigt enkel och anspråkslös. Så fin!
2021-02-08

  Ewa-Britt Nilson VIP
Härligt Du i
ord förmedlar
klockklang
som förgrenar
sitt ding-dong
med livets gång!

2021-02-08
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelius
Maria Sundelius