Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En text om sökande efter frihet


Min frihet

Vatten antar olika former
från isens hårda strukturer,
över det svala porlandet
till heta ångans virvlande moln
Så känner jag mig också,
formbar utifrån yttre påverkan
av temperatur, vind och kärl
Men önskar och vill
att själv bestämma min form
För frihet handlar om just detta
att bestämma själv

Men inser samtidigt så klart
att detta är en önskan enbart
För från min slumpvisa tillkomst,
i mötet mellan spermie och ägg,
över fostran i hemmet
och ibland frånvaro av fostran,
till de slumpens livsval
i form av karriärval, kärleksval
och boendeval
finns väldigt litet frihet

Mitt karriärval speglar bekräftelsebehovet
mitt kärleksval min obesvarade moderskärlek
mitt boendeval min avsaknad av sammanhang

Så sökandet efter frihet fortsätter
där jag sitter i min gyllene bur




Fri vers (Fri form) av Linil VIP
Läst 93 gånger
Publicerad 2021-02-09 05:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Linil
Linil VIP