Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den politiska retorikens gatuslagsmål spiller också över i poesin.


KYLA

Blodet förfryser lätt
i tider av järn och ättika.
Föga värmer språkets åkarbrasor
oss som söker övervintra
i diktens tunna silkesvantar.

Det finns en tankens råhet
i dagens dialoger,
en ton av invektiv och smädelser,
där tungorna fryst fast
i slickarna på stålnätet.

Språkandet hårdnar
i tider av känslokyla.
Hårdnandet språkar
med vassa skärvor
och poesin stelnar med is i näbben.












Fri vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 213 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-02-12 15:57



Bookmark and Share


  Briza media
Ett viktigt ämne. Många fina metaforer och bilder i denna dikt!
2021-02-15
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP