Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Firade kinesiskt nyår i Uppsala med min kamrat som är ensam mor till tre ungar.


Set, Osiris och pulkarace

Den gammle munken kom till henne

där hon satt och stirra på en sten

förargad

Mitt psyke är en fors som långsamt töms på sand.
Tankekorn, ordklimpar,
det som förblir träder fram allt vackrare.
Noumenala kristaller slipade av obeskrivligt ljus.

Tobak, briarträ samt humle, vatten och vete
Här i landet av snö orkar Set och Osiris knappt bråka med varandra.
Betongens balkonger står ut med vinter efter vinter.

Snälla låt det var så även när mina ofödda barn blir äldre.
Ungarna har ju så kul när de åker pulka.




Fri vers (Prosapoesi) av Marcus B
Läst 148 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-02-13 13:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marcus B
Marcus B